Myyrmäen keskusta uudistuu

Myyrmäen keskustakorttelit muuttuvat lähivuosina. Visiona on tuottaa laadukasta kaupunkimaista asumista ja raikasta uutta ympäristöä ja ulkotilaa, jossa ihmisillä on hyvä asua ja asioida. Nyt Sinulla on mahdollisuus tutustua keskusta-alueen 3D-malliin. Mallissa voit liikkua Myyrmäen keskustan uudistettavassa julkisessa ulkotilassa: Paalutorilla, Myyrmäenraitilla ja Paalukylänpuistossa.
Huomioithan, että malli on rakennettu kaavaluonnosvaiheessa ja suunnitelmat päivittyvät kaavatyön edetessä. Lisätietoja kaavatyöstä löydät Vantaan kaupungin nettisivuilta.

Mallissa oli avoinna 1.12.2016 – 14.3.2017 peli, jonka kautta halukkaat pystyivät kokeilemaan pelaamalla erilaisia julkisen ulkotilan vaihtoehtoja. Pelaajat pystyivät valitsemaan erilaisista kiveysvaihtoehdoista mieleisensä. He pystyivät myös osallistumaan valaisinpylväiden valintaan ja äänestämään valoverkosta sekä jättämään mielipiteensä siitä, minkä tyyppisen taideteoksen haluaisivat Paalutorille.

Kaikista peliä pelanneista henkilöistä 116 antoi äänensä suosikkivaihtoehdoilleen. Eniten ääniä saaneet vaihtoehdot on tallennettu 3D-malliin. Voit tutustua tarkemmin pelin tuloksiin tästä. Pelin tuloksia hyödynnetään taustatietoina julkisen ulkotilan jatkosuunnittelussa.

Mallin käyttöohjeet

Klikkaa alla olevaa kuvaa, jolloin malli avautuu koko ruudulle. Pääset kokoruutunäkymästä pois painamalla Esc-näppäintä. Mallia voit tarkastella päivä- ja yönäkymissä klikkaamalla ruudun yläreunassa olevaa aurinko- tai kuusymbolia.

Voit tarkastella mallia myös kamera-ajojen avulla käyttämällä numeroita 1-6.

keyboard ohjeet

Voit liikkua mallissa eteenpäin W-näppäimellä tai nuolinäppäimellä. Shift-näppäintä painamalla voit juosta. Numeronäppäimillä 1-6 voit katsella mallia kamera-ajojen avulla. Voit keskeyttää kamera-ajon numeronäppäimellä 0.

aurinkoikoni

kuuikoni

Voit vaihdella valaistusta päivä- ja yönäkymän välillä klikkaamalla aurinko- tai kuuikonia.

mouse ohjeet

Voit liikuttaa kameraa pitämällä hiiren vasenta painiketta pohjassa ja liikuttamalla hiirtä haluamaasi suuntaan.

Myyrmäki-peli

Klikkaa alla olevaa kuvaa, jolloin malli avautuu koko ruudulle. Pääset kokoruutunäkymästä pois painamalla Esc-näppäintä.

Mallin lataaminen saattaa kestää jopa pari minuuttia internetyhteydestä riippuen. Odottaessa voi rauhassa tutustua yllä oleviin ohjeisiin.

Jos käytät läppäriä, kytke se verkkovirtaan paremman kokemuksen takaamiseksi. Mallia voi käyttää sekä tietokoneella että uusimmilla älypuhelimilla tai tableteilla. Malli toimii Mozilla Firefox, Google Chrome tai Microsoft Edge -selaimilla. Internet Explorer ei ole tuettu. Suosittelemme käyttämään pöytäkonetta sekä Mozilla Firefox -selainta, joka on kehitetty toistamaan käytössä olevaa mediaa parhaiten.

Vianmääritys

Kartta alueesta


Kartta alueesta